Община Варна обяви състава на новия Консултативен съвет по въпросите

...
Община Варна обяви състава на новия Консултативен съвет по въпросите
Коментари Харесай

Варна с нов състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма

Община Варна разгласи състава на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма. Председател е кметът Благомир Коцев, а заместник-председател – отрасловият заместник-кмет по въпросите на туризма Снежана Апостолова.

В съвета влизат еднакъв брой представители на общинската администрация и на браншовите туристически организации. От страна на Общината вземат участие основният проектант, както и шефовете на пет общински дирекции. Като представители на браншовите организации са включени Варненската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и варненската й конструкция, Съюз на хотелиерите, Съюз на екскурзоводите, Българска асоциация на сомелиерите и винопроизводителите, Летище Варна, Варненска асоциация на туристическите организации и представители на курортите Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, Слънчев ден и други.

Консултативният съвет подкрепя кмета и екипа му в създаването на тактики, стратегии и планове за развиването на туризма. Той дава мнения по въпроси, свързани с развиването на бранша, в това число размера на туристическия налог и неговото разходване.

Съветът предлага, разисква и утвърждава Програмата за развиване на туризма на територията на община Варна. Също по този начин дава оферти за присъединяване на Общината в интернационалните, национални и районни туристически тържища и изложби.

Във функционалностите на съвета са още разискване на подготовката за идния летен туристически сезон и разбор след приключването му.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР