Община Варна обяви състава на новия Консултативен съвет по въпросите

...
Община Варна обяви състава на новия Консултативен съвет по въпросите
Коментари Харесай

Нов състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма във Варна

Община Варна разгласи състава на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма. Председател е кметът Благомир Коцев, а заместник-председател – отрасловият заместник-кмет по въпросите на туризма Снежана Апостолова.

В съвета влизат еднакъв брой представители на общинската администрация и на браншовите туристически организации. От страна на Общината вземат участие основният проектант, както и шефовете на пет общински дирекции. Като представители на браншовите организации са включени Варненската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и варненската й конструкция, Съюз на хотелиерите, Съюз на екскурзоводите, Българска асоциация на сомелиерите и винопроизводителите, Летище Варна, Варненска асоциация на туристическите организации и представители на курортите „ Златни пясъци “, „ Св. св. Константин и Елена “, „ Слънчев ден “ и други.

Консултативният съвет подкрепя кмета и екипа му в създаването на тактики, стратегии и планове за развиването на туризма. Той дава мнения по въпроси, свързани с развиването на бранша, в това число размера на туристическия налог и неговото разходване.

Съветът предлага, разисква и утвърждава Програмата за развиване на туризма на територията на община Варна. Също по този начин дава оферти за присъединяване на Общината в интернационалните, национални и районни туристически тържища и изложби.

Във функционалностите на съвета са още разискване на подготовката за идния летен туристически сезон и разбор след приключването му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР