Община Варна е сключила договори на стойност 3,75 млн. лв.

...
Община Варна е сключила договори на стойност 3,75 млн. лв.
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев: Община Варна сключи договори за 3,75 млн. за озеленяване

Община Варна е сключила контракти на стойност 3,75 млн. лева за озеленяване в града. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на среща с присъединяване на всички компании по озеленяване, които работят на територията на петте региона. 

Предвидените средства за действия по озеленяване през 2024 година са със 7,14% повече по отношение на 2023 година, или общо 3,89 млн. лева  Градската среда на Варна има потребност от осезаемо възстановяване, разяснява кметът и акцентира, че за задачата средствата могат да бъдат в допълнение увеличени още тази година. Той бе безапелационен, че ще изисква от компаниите по-високо качество на услугата и по–добър тип на всички зелени площи в града. 

По време на диалозите бяха разисквани и измененията в графика на дейностите за озеленяване, по-ранни периоди за процедурите за годишните публични поръчки и рамковите съглашения. Разгледани бяха оферти за включване на нови зони за представително озеленяване, положението на поливните системи в града, плануваните действия по резитба, коситба и слагане на нови насаждения за идните месеци. 

На срещата участваха също заместник-кметът по инженерна инфраструктура и благоустрояването инж. Пламен Китипов, специалисти от Община Варна и районните кметства.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР