Община Варна е готова за зимния сезон. Това стана ясно

...
Община Варна е готова за зимния сезон. Това стана ясно
Коментари Харесай

4 фирми ще поддържат улиците във Варна през зимата срещу 1.6 млн. лева

Община Варна е подготвена за зимния сезон. Това стана ясно на работна среща на представители на общинските дирекции, компаниите, ангажирани със снегопочистването, ВиК, „ Градски превоз “, Военноморски сили, Енерго – про и други, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Четири са компаниите, които ще се грижат за поддръжката на уличната мрежа при зимни условия. Тяхната работа ще обезпечи всички региони в града, както и кметствата в общината. Общата стойност на договорите, подписани с тях, е за над 1.6 млн. лв.. За регион „ Одесос “ ще дава отговор „ Инфраексперт “ ЕООД, за „ Приморски “ – „ Хидрострой “, за „ Аспарухово “ – „ ЗМБГ “, а за „ Владиславово “, „ Младост “, Каменар, Тополи и Казашко – „ Инжстрой “. През идната седмица следва техниката на компаниите и материалите, с които разполагат, да бъдат инспектирани на място от чиновници на общината.

Всички учебни заведения, детски градини и ясли са подготвени за зимния сезон. Същото важи и за лечебните заведения. Нужната профилактика по мрежите е осъществена от ВиК и ЕНЕРГО-ПРО. Военноморски сили разполагат с нужната тежка техника и вертолет да оказват помощ при потребност и при избавителни действия. Готовност за работа при зимни условия обявиха и от „ Градски превоз “.

Метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология – Варна показаха, че повече превалявания ни чакат до 26 ноември. Прогнозната е за топла и суха зима. Ще има случаи на по-ниски температури, само че преваляванията ще бъдат редки и най-вече от дъжд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР