Община Варна да прехвърли обратно на държавата двата придобити имота

...
Община Варна да прехвърли обратно на държавата двата придобити имота
Коментари Харесай

Решено: Общината ще поиска отново от държавата двата имота за строежа на МГ

Община Варна да трансферира назад на страната двата добити парцела за строителството на постройка на МГ, а по-късно да ги изиска още веднъж. Това реши Общинският съвет на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Така на процедура ще може да продължи процедурата за създаване на кампуса.

Решението на локалния парламент бе неотложно, тъй като 5-годишният период, в който по закон би трябвало да се осъществя план в добит терен, е изминал за единия парцел още през 2021 година, а за другия изтича април месец тази година.

Община Варна е влезнала във притежание на парцел от близо 8 дка на ул. „ Акад. Андрей Сахаров " 16 през 2016 година и на парцел от 14 дка на ул. „ Върба " 24 през 2019 година.

Администрацията ще изиска още веднъж от страната двата парцела, върху които ще бъде построена новата постройка на Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон ".

На 8 ноември 2023 година общинската администрация е упълномощила изработването на капиталов план на австрийската компания „ Рийглер Рийве Архитекти ЦТ ". Месец по-късно, на 15 декември, пък е утвърден и Подробен организационен проект – проект за регулация и застрояване на обекта. В началото на март тази година Община Варна е получила от австрийската компания готовия капиталов план за новата база на Математическата гимназия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР