Община Царево започва премахването на незаконни постройки в къмпинг край

...
Община Царево започва премахването на незаконни постройки в къмпинг край
Коментари Харесай

Започва премахването на незаконни постройки в къмпинг край Лозенец

Община Царево стартира премахването на противозаконни постройки в къмпинг край Лозенец. Акцията се случва на старта на летния сезон. Вече е изминал срокът, в който притежателят на къмпинга е имал опция непринудено да отстрани обектите.



" Констатираните противозаконни обекти са 154. В това число търговски площи, магазин и ресторант. Днес ще се пристъпи към заповедта за унищожаване на 14 обекта. Това са каравани, в които има построени дървени структури. Проверката е почнала през 2022 година, неведнъж е имало период за непринудено унищожаване. Последното правосъдно решение е от 15 май за 44 обекта ", сподели Марин Киров, кмет на Община Царево.



" В момента се случва осъществяването на заповеди, които са влязли в действие. Аз непринудено съм почнал да ги извършвам. Големият проблем е, че ние нямаме закон, който да каже какво може се случва и по какъв начин би трябвало да се къмпингира в България. Този имот е част от къмпинг Юг, който е изработен през 1974 година и множеството от бунгалата са си тука. На мястото на някои от тези бунгала сме паркирали каравани и действително, тъй като аз съм притежател на земята, би трябвало да съборя това, което е строено преди 40 години, тъй като в един миг то е нелегално ", разяснява Явор Атанасов, притежател на къмпинга.

Вижте директното включване на Давид Сукнаров


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР