Община Царево остава напълно изолираназаради поройните дъждове, които продължават и

...
Община Царево остава напълно изолираназаради поройните дъждове, които продължават и
Коментари Харесай

Водната стихия заля къмпинги и селища. Община Царево е блокирана

Община Царево остава изцяло изолираназаради поройните дъждове, които не престават и все още. Затворен е основният път Приморско - Царево. Село Бродилово е блокирано от свлачище, откакто канара се отчупи и падна.

Къмпинг " Арапя " остана под водата. Морето завлече каравани илодки. Десетки коли са изцяло потопени. Скъсване на моста до плаж " Понтона " лимитира придвижването в общинския център. Преливането на реките блокира селищата Кости, Синеморец, Ахтопол,Фазаново,Варвара.



След незабавно съвещание на спешния щаб в Общината е взето решение да бъде спрянодвижението на коли от полицейски пункт Караагач в посока община Царево. Спира се ощедвижението по пътя с. Синеморец - гр. Ахтопол,в самия градЦарево и в обитаемоте места.Изключения ще важат единствено за профилирани коли.

Протича евакуация на къмпинг Арапя, с. Лозенец и к-г Нестинарка.
" Призоваваме всички поданици и посетители да не напущат домовете си, а при нужда да заемат места по високите елементи на постройките.
Щабът ще заседава непрекъснато до привършване на бедствието ", сподели кметът Георги Лапчев.



Заради наводнения и интензивни превалявания в Община Царево е оповестено бедствено състояние със заповед на кмета Георги Лапчев. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Към момента на територията на общината работят няколко екипа на пожарните служби в Бургас, Царево и Приморско.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР