Община Царево обяви кампания за набиране на доброволци след наводненията

...
Община Царево обяви кампания за набиране на доброволци след наводненията
Коментари Харесай

Община Царево набира доброволци, от Пловдив вече тръгват

Община Царево разгласи акция за набиране на доброволци след наводненията и оповестеното бедствено състояние.

Желаещите могат да се записват на телефон 0590 5 50 18, оповестиха от общината във Facebook страницата си.

Откриха и платформа за подаване на сигнали при информация за бедстващи хора в региона на завегнатата от наводняване община  Царево. Тя се поддържа от Министерство на труда и обществената политика (МТСП). Сигнали могат да се подават

Двама души са починали след наводненията в Царево, още двама се търсят.

" Работим по евакуирането на хората и недопускането на произшествия. Отправям зов към хората да проявят самообладание. Ситуацията стартира да се възстановява, само че към момента остава тежка, защото има три моста, които са пропаднали и към момента екипи работят по евакуирането на хора. Евакуираме хора в Лозенец, къмпинг " Арапя ", къмпинг " Нестинарка ", сподели ст. комисар Емил Павлов - ОД на МВР-Бургас.

Екипи на Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) са в подготвеност да стартират обходи на потърпевшите парцели и да създадат сложна обществена оценка на потребностите на хората от обществена, финансова, психическа и здравна поддръжка, както и да ги съветват за опциите да получат помощ от разнообразни институции. 

Междувременно стана ясно, че пловдивски доброволци потеглят на помощ в Царево. Това оповестиха от Аварийно избавяне Пловдив. Екипът им разполагаи с 2 амфибии.

„ В непрестанна връзка сме с ръководството на ГДПБЗН и Областна администрация Бургас. За момента от нас беше поискана помощ само от доброволци, разполагащи със специализирана техника за действие в подобни условия. Екипите, които разполагат с такава, вече са на път към засегнатите райони “, написа Красимир Каракашев.

Той увери, че поддържат непрекъснат контакт с способените институции и ще показа при потребност и опция за включване на още доброволци, написа.

„ Апелираме за възпиране от пътувания в региона на спонтанни доброволци и хора без подготовка и екипировка. В момента, в който ситуацията разрешава и бъде поискана такава помощ, ще споделим информация неотложно “, допълниха от АСП.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР