Община Трявна ще закупи четири нови соларни пейки, след като

...
Община Трявна ще закупи четири нови соларни пейки, след като
Коментари Харесай

Община Трявна ще закупи четири нови соларни пейки

Община Трявна ще закупи четири нови слънчеви пейки, откакто завоюва финансиране на стойност 49 997 лв.. Те ще бъдат инсталирани в централна градска част на Трявна и Плачковци. Проектното предложение на общинската администрация е утвърдено от Националния поверителен екофонд, а административният контракт е подписан от кмета на Трявна. С него се дава начало на плана " Иновативни решения за акомодация към климатичните промени ", това оповестиха за Българска телеграфна агенция от общинската администрация.

" Радваме се, че Община Трявна получи финансово утвърждение за закупуване и монтиране на нови слънчеви пейки, защото по този метод ще достигнем до по-голям брой поданици на нашата община. Гражданите ще имат опцията да се срещнат образно с производството на електрическа енергия от възобновими източници, потреблението на зелена сила и да бъдат насърчени да употребяват тези запаси за подкрепяне на прехода към нисковъглеродна и устойчива на изменението на климата стопанска система, " сподели кметът на Трявна Силвия Кръстева.

Пейките ще са оборудвани със слънчеви панели с мощ 50 вата, които ще създават електрическа енергия, която ще се съхранява в батерия с мощ 40 ампер часа. Всяка скамейка ще разполага с два броя безжично зарядно, четири броя USB врата, Bluetooth Speaker, 4G WiFi Router, горно и странично LED осветяване.

По време на осъществяването на плана " Иновативни решения за акомодация към климатичните промени " ще се провежда и образование, обвързвано с проблемите на изменението на климата и акомодацията към него. Срокът за осъществяване на плана е 5 месеца, допълниха от администрацията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР