Община Троян отчита положителни резултати от туристическа дейност през изминалата

...
Община Троян отчита положителни резултати от туристическа дейност през изминалата
Коментари Харесай

Община Троян отчете ръст на туристическата дейност пред 2017 г.

Община Троян регистрира позитивни резултати от туристическа активност през миналата година и резистентност на туристическия поток в района, оповестиха от общинската администрация.

През последните 5 години средномесечният брой нощувки е повишен от приблизително 8 392 нощувки през 2013 година до 13 747 през 2017 година.

Общината регистрира относително ниска сезонност при престоя на туристите с нощувка. Месеците с по-нисък брой са януари и март, а с най-голям брой нощувки през 2017 година са юни, юли, август и декември.

През 2017 година общият брой декларирани нощувки в общината е бил 164 970, което е с 17,71% повече по отношение на 2016 година Туристите, пренощували в община Троян са били 73 741.

За туристическия интерес към района, с изключение на естествените и културно - историческите забележителности спомагали и обичайни събития, като Български фестивал на сливата, Празник на билките, планината и туризма, Международен пленер по ковано желязо, Рок академия и Джулай морнинг, допълват от общинската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР