Община Троян е подготвила процедура за обявяване на концесия за

...
Община Троян е подготвила процедура за обявяване на концесия за
Коментари Харесай

Община Троян дава на концесия минерална баня и басейн в с. Шипково

Община Троян е подготвила процедура за оповестяване на концесия за строителство и ръководство на „ Център за рехабилитация и отдих “ в село Шипково, съобщи БНР.

Предвижда се договорът с бъдещия вложител да е за период от 32 години, с опция за удължение с още до 10 години с планирана стойност на инвестицията малко над 20 милиона лв..

Държавата даде преди няколко години на община Троян намиращите се в окаяно положение минералната баня и минералния басейн в Шипково, само че общината не съумяла да откри средства за рехабилитацията им, разясни кметът Донка Михайлова: „ Цялостното възобновяване на тази не малко база не е по силите на общинския бюджет. Нашата упоритост е да намерим сътрудник, с който дружно да възстановим активността на остарялата баня, да възобновим напълно най-стария обичаен басейн с минерална вода и да бъдат построени места за отдих “.

Михайлова посочи, че концесията ще бъде оповестена до края на годината, а за първите три години от контракта вложителя би трябвало да вложи в базата близо 3 милиона лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР