Община Свиленград обяви бедствено положение заради големия пожар в Сакар

...
Община Свиленград обяви бедствено положение заради големия пожар в Сакар
Коментари Харесай

Бедствено положение в Свиленград заради големия пожар в Сакар планина

Община Свиленград разгласи бедствено състояние поради огромния пожар в Сакар планина, който се развива на повърхност към 10 000 декара. То се вкарва със заповед на кмета арх. Анастас Карчев, която към този момент е качена на уеб страницата на общината. Срокът на нейното деяние е до 23:59 часа на 22 август.

Разпоредените ограничения са организационни, обявяване на популацията и възбрана за паленето на пасища, мери и стърнища за разчистване.

Пожарът породи през вчерашния ден в ранния следобяд в землището на свиленградските села Пъстрогор, и Младиново, само че се популяризира и до землищата и на селата Момково, община Свиленград и Васково, община Любимец.

Една от хипотетичните аргументи съгласно огнеборците е чистенето на пасбище в мерата на село Младиново.

Продължава гасенето на пожара, споделиха от Регионална дирекция " Пожарна безопастост и отбрана на популацията " в Хасково.

На терен са 13 пожарни команди, два булдозера, горски чиновници и доброволци. Периметърът на пожара е към 15 километра. В района задуха още веднъж вятър, което затруднява работата на екипите, сподели за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Хасково Гинка Райчева, която бе на обход на огнищата в района. По данни на мобилното приложение " Време&Радар " в засегнатия регион към 11:00 часа вятърът е към 40 километра в час с посока север-североизток.

По думите на Райчева имало увещание, че фронтът на пожара откъм западната страна към община Любимец към този момент се овладява.

Още нощес бе локализиран пожарът в село Овчарово, община Харманли, където горяха къщи с прилежащите им дворове. Локализиран е и огънят и сред селата Коларово и Оряхово, община Харманли и община Любимец. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР