Община Стара Загора се включи в онлайн работна среща на

...
Община Стара Загора се включи в онлайн работна среща на
Коментари Харесай

Община Стара Загора представи напредъка на региона в борбата с климатичнитепромени

Община Стара Загора се включи в онлайн работна среща на тематика „ Зеленият преход: градове и райони “.

Събитието беше проведено от Британското посолство в София за отчитане на напредъка в прехода от Източна Европа и в подтекста на Парижкото съглашение и битката с климатичните промени. В началото на събитието посланика на Англия Н. Пр. господин Роб Диксън приветства участниците и направи малко обобщение по отношение на климатичните промени и нуждата от бързото реализиране на зеления преход.

В рамките на първия панел „ Иновациите като решение за зеления преход “, господин Кай Дъд, консултант и член на Кабинета, отговарящ за климата, екологията, отпадъците и силата в Общинския съвет на Бристол, показа напредъка на своя район в прехода към зелена енергетика.

Пенка Донева, представител на отдел „ Инвестиции “ към Община Стара Загора, направи презентация за постигнатия прогрес на района в битката с климатичните промени, развиването на града и нововъведенията по пътя към зелена стопанска система. Освен представители на Англия и България, в панела взеха присъединяване и представители на локалните управляващи на Хърватска, Унгария и Румъния.

Във втората част на събитието – представители на Австрия, Чехия, Полша, Словакия и Словения също се включиха, споделяйки опита на районите си по тематиката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР