Община Созопол представи новия проект за бъдеща автогара в град

...
Община Созопол представи новия проект за бъдеща автогара в град
Коментари Харесай

Вижте, колко красива ще стане новата автогара на Созопол

Община Созопол показа новия план за бъдеща автогара в град Созопол, ситуирана против постройката на общинска администрация, околност Провлака- контактна зона сред нов и остарял град.

Корекциите в архитектурния план бяха наложени от НИНКН (Национален институт за недвижимо културно наследство), който към този момент втора поредна година отхвърля да съгласува план с голямо публично значение и стопански интерес за Община Созопол.

Община Созопол насочи поредност писмени запитвания към шефа на НИНКН за приемане на документално мнение с ясни причини за техните дейности и бездействия, което до през днешния ден не е получено.

Националният институт за недвижимо културно завещание изиска от община Созопол цялостни археологически изследвания на терена, предназначен за автогара. Заради непрекъснатите условия планът не може да бъде осъществен към този момент две години.

В същото време единствено на няколко метра от там беше обещано позволение за строителството на голям търговски обект единствено с наблюдаване от страна на археолозите, който към този момент е приключен и отворен. А автогара към момента няма, макар настояването на кмета Тихомир Янакиев и неговата администрация.

Корекциите в плана, показан още веднъж в този момент, са нанесени след разглеждане на истинския план в разширения експертен съвет към Министерство на културата, състоял се на 02.09.2022г. Те обгръщат височината на постройката, употребяваните фасадни материали и част от пространствата в постройката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР