Община Созопол подкрепи каузата Да изчистим България заедно като служители

...
Община Созопол подкрепи каузата Да изчистим България заедно като служители
Коментари Харесай

Поредна еко инициатива подкрепиха Тихомир Янакиев и неговия екип

Община Созопол поддържа идеята „ Да почистим България дружно " като чиновници от разнообразни отдели и предприятия на администрацията взаимно с общински съветници и доброволци почистиха едни от най-предпочитаните места за отдих.

Точно в 10:00 ч. в събота под надпис „ Готови сме " започва еко самодейността в Созопол, когато на всички участници бяха раздадени нужни за задачата материали.

Кметът Тихомир Янакиев се включи на две местоположения – пристанището и местността „ Света Марина ", където с помощта на Комплекса за обществени услуги и опазване на здравето иДирекция „ Управление на собствеността, туризъм и икономически действия " бяха събрани десетки чували с боклуци. Почистена бе и отбивката на пътя Златна рибка – Созопол (под „ Мечките " ), която през летния сезон бе употребена от доста плажуващи в региона.

Добър образец за грижа за околната среда демонстрираха и чиновниците от Дирекция " Устройство на територията, капиталова политика, екология и планове ". Още щом се доставиха с чували и ръкавици, те се насочиха към един от обичаните диви плажове– Алепу. Примерът им незабавно бе последван и към тях се причислиха доста плажуващи и инцидентни минувачи. Не малко количество боклуци бе събрано и там, с помощта на взаимните им старания.

Десетки чували изпълниха и чиновниците от Оперативна програма „ Общински гори и озеленяване ". За еко акцията те бяха избрали друго желано от локални и туристи място в Созопол, а точно разкопките на нос Скамни.

Жителите на село Равадиново също доста интензивно се включиха в самодейността за разчистване на обичаното село. Там акцията стартира още през вчерашния ден, когато от бе измит двора на учебното заведение. Днес слънчевото време бе употребявано от общинския консултант Димитринка Господинова, шефът на финансовата дирекция и доста локални поданици, с цел да почистят входа на Равадиново.

Националната самодейност се организира за 11-та година от bTV и партньорска мрежа и се поддържа от хиляди доброволци и институции у нас, аСозопол още веднъж сподели, че обединените старания в на администрация и поданици дават чудесни резултати, а положителният образец се следва от от ден на ден хора.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР