Община Сливен ще получи над 1 милион и 100 хиляди

...
Община Сливен ще получи над 1 милион и 100 хиляди
Коментари Харесай

Над 1 млн. лева получава Сливен за изграждане на новата улица през бившия зенитен полк

Община Сливен ще получи над 1 милион и 100 хиляди лв. от Министерството на районното развиване и благоустройството за създаване на новата улица, която ще минава през някогашния зенитен полк. Това стана ясно през днешния ден, откакто заместник-кметът Камен Костов подписа контракт с министерството от името на кмета Стефан Радев.

Договорът е за създаване на тръбопровод, канализация и улица с улично осветяване през някогашния боен терен, край паметника на 6 артилерийски полк,между булевардите „ Бургаско шосе “ и „ Христо Ботев “. Касае се за обща дължина към 300 метра. Община Сливен ще дофинансира част от дейностите, които не са включени в уговорката на министерството, като в бюджета са планувани средства за това. След подписването на контракта следва да започва процедура за избор на реализатор.

Дейностите по построяването на улицата са част от поетите задължения на общинското управление за възстановяване уличната инфраструктура, облекчение на трафика, както и пускане на действия по смяна на пустеещите някогашни военни парцели. Тepeните ca вĸлючeни в зoнaтa c пyблични фyнĸции, c виcoĸa oбщecтвeнa знaчимocт нa Интeгpиpaния плaн зa гpaдcĸo възcтaнoвявaнe и paзвитиe нa Cливeн.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР