Община Сливен получи отличие от конкурса за добри практики на

...
Община Сливен получи отличие от конкурса за добри практики на
Коментари Харесай

Сливен с отличие от Института по публична администрация

Община Сливен получи отличие от състезанието за положителни практики на Института по обществена администрация. Основната му цел е да се предизвиква творчеството на чиновниците в администрацията, да бъде платформа за шерване на познание и да подтиква използването на правилата на положително ръководство.

Сливенска Община получи премията в категория „ Технологични решения за намерено ръководство и административно обслужване “ с географската си осведомителна система (ГИС).Грамотата бе получена от зам.кмета по устройство на територията и строителството Камен Костовнацеремония в столицата.

Системата е създадена от общински специалисти и е налична на формалния уебсайт на Общинска администрация. Тя съдържа цялата нужна информация за планиране и може да се употребява от жителите, бизнеса и от други администрации. Географската осведомителна система обгръща територията на цялата община, като сплотява наличните данни за кадастър, профилирана кадастрална информация и устройствени проекти. Приложени са разнообразни тематични карти – по тип територия, по благосъстоятелност и по метод на трайно прилагане. Всеки парцел може да бъде индивидуализиран по кадастрален номер или адрес. Амбицията е системата да бъде надграждана и развивана във времето.

„ Системата е неповторима по рода си за цялата страна, напълно наша разработка е, на сътрудниците от Общината и употребявам случая още един път да ги поздравя за напъните и творчеството “, разяснява следващото отличие кметът Стефан Радев.

През 2022 година Институтът по обществена администрация за следващ път провежда конкурс за положителни практики в активността на държавната администрация. Целта му е да се предизвиква творчеството на чиновниците в администрацията, да бъде платформа за шерване на познание и да подтиква използването на правилата на положително ръководство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР