Община Симитли започна подготовка за Двадесетия юбилеен фестивал Симитлия –

...
Община Симитли започна подготовка за Двадесетия юбилеен фестивал Симитлия –
Коментари Харесай

Два дни кукерско дефиле за XX-то юбилейно издание на Фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

Община Симитли стартира подготовка за Двадесетия юбилеен фестивал „ Симитлия – Древната земя на кукерите “, който по традиция се организира втората събота на месец януари.

Два дни кукерско дефиле ще разклаща земята под Симитли и околия. Два дни, десетки групи, хиляди участници и многохилядна аудитория. Рекорден се чака да бъде броят на участниците тази година, когато Фестивалът ще се организира в два дни - на 13-и и 14-и януари 2024 година.

Записването за присъединяване на искащите групи от цялата страна и чужбина към този момент стартира. И тази година, за облекчение на участниците, е направен онлайн формуляр, който се попълня бързо и елементарно и се изпраща автоматизирано до уредниците. Всяка група, която има предпочитание да се включи в най-мащабното събитие в района – Фестивала „ Симитлия – Древната земя на кукерите “, може да го направи на следния линк:

През вчерашния ден бе извършена среща с кмета на община Симитли и неговия екип с ръководителите на кукерските групи от общината, на която се разискаха организацията и разнообразни хрумвания за Фестивала.

Организационния комитет, управляван от кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, кани всички кукерски групи, искащи да вземат присъединяване във Фестивала, който ще се организира на стадион „ Септември, гр. Симитли, без значение числеността и възрастта на групата, обредите и ритуалите, които пази и съхранява. Добре пристигнали са всички, които одобряват, пазят и предават кукерската традиция, с пъстротата и разликата на всяка страна, град, село или махала.

Община Симитли чака поръчките за присъединяване на маскарадните групи до края на месец Декември.

Очакваме Ви!

За повече информация, можете да се обадите на тел.:

• 0748 7 21 38 – ОбА – гр. Симитли;

• 0885252706 – Гергана Стоименова / Секретар на ОбА – гр. Симитли

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР