Община Силистра организира тържествена церемония за отбелязване на 137 години

...
Община Силистра организира тържествена церемония за отбелязване на 137 години
Коментари Харесай

Силистра ще отбележи тържествено 137 години от Деня на Съединението

Община Силистра провежда тържествена гала за отбелязване на 137 години от Деня на Съединението на 6 септември 2022 година /вторник/ от 11:00 ч. пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител в Дунавския парк на Силистра.

Силистренци ще изразят своята благодарност към святото дело на Съединението с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител и пред паметната плоча, отдадена на починалите в Добруджанската епопея. След поднасяне на венци и цветя на сцената до втория фонтан ще се организира концерт на Ансамбъл " Ритъм " при Народно читалище " Св. Св. Кирил и Методий - 1966 " с ръководител Росен Атанасов.

Денят на Съединението е една от бележитите дати в новата българска история, едно от най - дръзките и най - достойните събития в развиването на българската страна. На 6 септември 1885 година е провъзгласено Съединението на разграничените по силата на Берлинския контракт Източна Румелия и Княжество България.

На 7 септември /сряда/ от 11:00 часа венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметната плоча пред постройката на Бизнес инкубатора, ознаменуваща подписването на Крайовския контракт за възвръщането на Южна Добруджа към Отечеството. Тази година се навършват 82 години от мирния контракт с историческо значение за България.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР