Сектор БДС“ при ОДМВР – Плевен, уведомява гражданите с постоянен

...
Сектор БДС“ при ОДМВР – Плевен, уведомява гражданите с постоянен
Коментари Харесай

ОДМВР - Плевен започна издаване на български лични документи във връзка със стартиране на централизираното персонализиране на лични карти и карти за пребиваване

Сектор „ БДС “ при ОДМВР – Плевен, уведомява жителите с непрекъснат адрес на територията на област Плевен, че по отношение на Регламент (ЕС) 2019/1157 на Европейския парламент и на Съвета от 20 юни 2019 година по отношение на повишение на сигурността на персоналните карти на жителите на Съюза и на документите за престояване, издавани на жителите на Съюза и на членовете на техните фамилии, които упражняват правото си на свободно придвижване са признати промени и допълнения в Правилника за издаване на българските персонални документи (ПИБЛД), обнародван Дъждовни води бл.46 от 31.05.2024 година
Съгласно новите разпореждания и утвърждения от Министерски съвет модел за централизирана персонализация на БЛД, на 17.06.2024 година започва централизираното персонализиране на персонални карти и карти за престояване.
Едно от промените след прекосяване към централизирано персонализиране на персонални карти е, че приемането на персонална карта, декларирана при експресна услуга, се прави единствено в СДВР/ОДМВР - гр. София или в Дирекция „ Български документи за идентичност “ – гр. София. Заявленията за експресно издаване на персонални карти се подават в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, избрани от основния секретар на Министерство на вътрешните работи или от упълномощени от него длъжностни лица по предложение на шефовете на ОДМВР, в ОДМВР по непрекъснат адрес или в ДБДС – Министерство на вътрешните работи. За жителите на област Плевен, подаване на заявление за персонална карта, декларирана при експресна услуга се прави в ОДМВР - Плевен, град Плевен, ул. “Сан Стефано “ №3.

С оглед прекосяването към централизирано персонализиране на цитираните картови документи и за по-добра организация на административното обслужване на жителите е обезпечено следното:
Приемът на заявки за издаване на персонални карти в районно управление (на МВР) – Белене, районно управление (на МВР) – Гулянци, районно управление (на МВР) – Долна Митрополия, районно управление (на МВР) – Долни Дъбник, районно управление (на МВР) – Кнежа, районно управление (на МВР) – Левски, районно управление (на МВР) – Никопол, районно управление (на МВР) – Червен бряг и У - Пордим ще се прекрати на 12.06.2024 година в 17.30 часа предвид на това, че признатите заявки би трябвало да бъдат обработени до 14.06.2024г. в 17.30 часа. В посочените Районни ръководства на 13.06.2024 година и 14.06.2024 година няма да се одобряват заявки за издаване на персонални карти. Гражданите ще могат да подават единствено заявки за паспорти и свидетелства за ръководство на МПС.
Приемът на заявки за издаване на персонални карти в 01 районно управление (на МВР) – Плевен и 02 районно управление (на МВР) - Плевен ще се прекрати на 14.06.2024 година в 15.00 часа предвид на това, че признатите заявки би трябвало да бъдат обработени до 14.06.2024 година в 17.30 часа.
Приемът на заявки за издаване на персонални карти в ОДМВР – Плевен ще се прекрати на 14.06.2024 година в 17.00 часа предвид на това, че признатите заявки би трябвало да бъдат обработени до 14.06.2024 година в 17.30 часа и персонализирани до 15.00 часа на 15.06.2024 година След тази дата заявките няма да могат да бъдат обработени.
Всички необслужени жители в районните ръководства, искащи да подадат заявки за издаване на персонални карти, да бъдат пренасочвани към ОДМВР-Плевен, град Плевен, улица „ Сан Стефано “ №3 до 17.00 часа на 14.06.2024 година
Всички отсрочени заявки за издаване на ЛК, за които се изискват дейности от страна на чиновници на Министерство на вътрешните работи и за премахване на нередности от страна на жители и неотстранени до 14.06.2024 година се изисква банкет на ново заявление за снемане на пръстови отпечатъци, за които жителя би трябвало да бъде осведомен навреме.
Връчването на готовите документи ще се реализира според нормативно избраните периоди.

Сектор „ БДС “ при ОДМВР-Плевен БЛАГОДАРИ за разбирането!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР