Община Шумен организира пролетно почистване на града седмица преди Великден,

...
Община Шумен организира пролетно почистване на града седмица преди Великден,
Коментари Харесай

Лъскат Шумен на Лазаровден

Община Шумен провежда пролетно разчистване на града седмица преди Великден, на Лазаровден, 31 март. От администрацията приканват шуменци да се включат в самодейността. От кметството канят жителите, шефовете на учебни заведения, на институции и компании да провеждат разчистване на регионите, където живеят, учат или работят. Дни преди светлите християнски празници да почистим нашия град и да създадем по-приветливи местата, където живеем и работим, приканват от общината.

Кампанията ще обхване и селата. Ако при почистването, с изключение на битови боклуци има растителни и строителни, те би трябвало да се съберат на избраните за задачата терени за всяко обитаемо място.

В Шумен искащите да вземат участие в акцията могат да получат безвъзмездни чували. В съботния ден ще бъдат проведени четири пункта за разпределяне на чували:

1.от 09:00 до 10:00 часа – пред постройката на Младежкия дом
2.от 09:00 до 10:00 часа – на паркинга до магазин БулМаг в кв. „ Тракия “
3.от 10:30 до 11:30 часа – на остарелия обръщач в кв. „ Б. Българанов “, до 24 детска градина
4.от 10:30 до 11:30 часа – пред Народно читалище „ Тодор Петков “ в кв. „ Добруджа “

Събраните в чували боклуци би трябвало да бъдат оставени в непосредствена непосредственост до контейнерите за боклук. Организацията по извозването на събраните боклуци ще бъде осъществена от общинските предприятия „ Строителство и благоустройство “, „ Паркове и обредна активност “ и „ Чистота “.

Съгласно чл.7, ал.1 от Наредбата за ръководство на отпадъците в община Шумен почистването и поддържането на чистотата на прилежащите към постройките територии се обезпечава от лицата, които експлоатират и стопанисват постройката.

Община Шумен приканва жителите да се включат в акцията и да бъдат съпричастни към опазването и поддържането на чистотата в града.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР