Община Септември прави първите стъпки към планираното въвеждане на отопление

...
Община Септември прави първите стъпки към планираното въвеждане на отопление
Коментари Харесай

Топлят с минерална вода училището и градината във Ветрен дол

Община Септември прави първите стъпки към плануваното въвеждане на отопление с минерална вода в публични здания. В РИОСВ-Пазарджик са импортирани първите капиталови оферти, отнасящи се за учебното заведение и детската градина в село Ветрен дол.

В двата документа зам.-кметът Явор Митев уведомява, че общината желае да построи апаратура за минерална вода, която да се употребява за отопление и санитарно-битови потребности. Става ясно още, че за финансиране ще се кандидатства по европейска стратегия.

Близо до двете здания минава водопроводът от находище „ Варвара “, като температурата на течността е 70 градуса. За учебното заведение е планувано ползване от 1 литър в секунда, а за градината – 0,4 литра в секунда. Преценено е, че те са с топлоизолация и за крайната цел на плана не се нуждаят от спомагателни строителни работи. Намеренията са в детското заведение отоплението да се добавя и със слънчева апаратура.

Припомняме, че в края на декември Община Септември получи правото върху минералната вода в село Варвара след траяли повече от две години разногласия, цивилен митинги и правосъдни каузи. С формалното предаване на сондажа локалната администрация пое ръководството на естественото благосъстояние за 25 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР