Община Сърница се побратими с турската община Османгази, област Бурса.

...
Община Сърница се побратими с турската община Османгази, област Бурса.
Коментари Харесай

Сърница се побратими с турската община Османгази

Община Сърница се побратими с турската община Османгази, област Бурса. Новината заяви кметът на родопското градче Неби Бозов. Споразумението за съдействие е подписано публично в петък.

Развитието на връзките сред общините от Република България и Република Турция като прилежащи страни е от стратегическо значение за реализиране на положителни социално-икономически и културни взаимоотношения - разяснява Неби Бозов. - С тази цел дружно с ръководителя на Общински съвет Сърница Салих Османджиков и националният представител от Пазарджишки многомандатен изборен регион Небие Кабак, и общинския консултант Муетдин Саитов, подписах съглашение за реализиране на съдействие и другарски връзки сред Община Сърница и турската община Османгази, област Бурса. От турска страна съглашението бе подписано от кмета на Османгази господин Мустафа Дюндар.
Чрез побратимяването на двете общини от България и Турция ще се даде опция за реализирането на взаимни планове по стратегии за побратимени градове, обмяна на опит в културната и просветителната сфера, както и в области, свързани с развиването на образованието, стопанската система и туризма.
Изразявам вяра, че с този акт на побратимяване ще сложим началото на другарство сред нашите две общини, учредено на приемливост и взаимно почитание сред нашите нации и култури " - добави Бозов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР