Община Сапарева баня е осъдена да заплати обезщетение в размер

...
Община Сапарева баня е осъдена да заплати обезщетение в размер
Коментари Харесай

Сапарева баня осъдена да плати обезщетение на инвалид заради президентските избори

Община Сапарева баня е наказана да заплати обезщетение в размер на 1 000 лв. на неработоспособен , който не съумял да упражни правото си на избор по време на изборите за президент предходната година, съобщи кореспондентът на .
Потърпевшият Росен Д., който е неработоспособен на 100%, е подал искова молба в Административния съд в Кюстендил за погашение на 5 000 лв. обезщетение за морални вреди. В нея той декларира, че общинската администрация не се е погрижила секцията в село Сапарево да бъде налична и за хора с увреждания.
На 6 ноември предходната година Росен отишъл да гласоподава, само че с изненада открил, че няма да има опция да го направи, защото с инвалидна количка не може да стигне до втория етаж на кметството, където се намирала секцията.
Членове на СИК декларирали, че мъжът би трябвало да си откри самичък четирима индивида, които да го занесат до мястото за гласоподаване. Той излязъл на открито на студа и чакал два часа. Вследствие на това измръзнал и се разболял .
Твърди, че е бил потиснат, афектиран и заплашен. Били нарушени правата му на жител, а достолепието му било потъпкано .
Според съда е налице неравно отнасяне на инвалида като гласоподавател и осъди общината да заплати обезщетение на Росен, както и да обезпечи достъп на хора с увреждания в кметството в Сапарево. Администрацията би трябвало да заплати и таксите по делото в размер на 520 лв.. Решението може да бъде обжалвано.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР