Община Съединение влиза във Фонда за развитие на Летище Пловдив.

...
Община Съединение влиза във Фонда за развитие на Летище Пловдив.
Коментари Харесай

Община Съединение влезе във Фонда за развитие на Летище Пловдив

Община Съединение влиза във Фонда за развиване на Летище Пловдив. Решение за това взе през днешния ден Общински съвет-Съединение. 

Съветниците единомислещо гласоподаваха присъединение и по този начин общината става най-новият член. 

„ Община Съединение би трябвало да бъде член на Фонда за развиване на Летище Пловдив – Южната врата на България, тъй като съгласно нас летището е гаранция за развиването на района “, изрекоха причини общинските съветници. 

„ Оценявам високо ангажираността на общинските съветници за решението, което взеха в интерес на хората от района и поддръжката към летището за откриване на нови авиолинии. “, съобщи изпълнителният шеф на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Очакванията са скоро и другите общини да гласоподават за влизане във Фонда. Потенциални нови членове на Фонда са общините Перущица, Брезово и Кричим. 

След инициирана среща от регионалния шеф на Пловдив Илия Зюмбилев и запознаване на сътрудниците му от Пазарджик и Смолян, се чака присъединение на общини и от тези два района. 

Във Фонда за развиване на Летище Пловдив в този момент членуват към този момент 9 общини – Пловдив, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение и 3 юридически лица, частни сдружения – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, Сдружение с нестопанска цел Фонд Феникс.

Планиран е и следва да бъде гласуван в бюджета членският импорт на общините Калояново, Сопот, Куклен и Хисаря, откакто това към този момент сториха в Садово. 

В началото на януари кметът на Пловдив Костадин Димитров публично беше вписан в комерсиалния указател и по този начин зае мястото си в Управителния съвет на Фонда за развиване на Летище Пловдив. В управителния орган са и кметовете на общините Родопи и Чепеларе Павел Михайлов и Боран Хаджиев. 

Управителният съвет на Фонда чака тази година да се причислят още общини, с които са водени диалози и напомня на в този момент съществуващите членове да заложат в бюджета си вноските, които дължат за участие за 2024 година. Те се равняват на един лев на жител годишно. Сумите се употребяват за тласъци за самолетните компании, с цел да разкрият нови авиолинии. Такава е практиката, по която те работят, с цел да стартират да се извършват полети по нова дестинация. 

Броят на полетите за последната една година е сензитивно повишен, като сега Фондът за развиване на Летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания. Работи се в посока и на поддръжка от българските общности отвън страната.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР