Община Русе и Общинска фондация Русе – град на свободния

...
Община Русе и Общинска фондация Русе – град на свободния
Коментари Харесай

Фотоконкурсът „Обичаме Русе“ търси най-атрактивните снимки

Община Русе и Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ още веднъж насочат предизвикателство към феновете на обектива посредством фотоконкурса „ Обичаме Русе “. Това е четвъртото издание на самодейността, която има за цел да покаже красивата страна на Русе и всичко хубаво, което се случва в града. Спонсори на състезанието са „ Холлеман България “ и „ Тива Плюс “.

Идеята на състезанието е да бъдат насърчени всички жители, фотолюбители и професионални фотографи да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи моменти от най-големия дунавски град в България.

В раздел „ Бизнесът на Русе “ и тази година уредниците чакат да получат фотоси от работния развой на всички сфери на бизнеса в града. Участниците ще бъдат класирани на база професионален опит в две категории – „ Любители “ и „ Професионални фотографи “.

Снимки могат да вземат участие и в станалите към този момент обичайни категории „ Аерофотография “, „ Пейзажи “ и „ Събития и уловени моменти “. Повече информация за тези раздели може да научите от цялостния правилник на фотоконкурса.

Участниците могат да се включат със фотоси, които показват значими здания, монументи, панорами, занимателни моменти от тяхната работа, забавни машини, с които боравят, събития или просто завършения от град Русе. Необходимо е фотосите да дават отговор на заложената тематика и да имат естетическа стойност.

Право на присъединяване във фотоконкурса имат всички искащи, фенове и професионални фотографи, без ограничавания във възрастта. Лица, ненавършили 18 години, могат да вземат участие само след единодушието на своите родители или законни настойници.

Всеки създател може да взе участие с най-много 5 фотоси във всеки от оповестените раздели. Снимките за фотоконкурса би трябвало да са не по-стари от 1 година (да са направени през 2022 или 2023 г.). Те следва да са в цифров формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат съпроводени от къс текст, описващ мястото, обстановката и историята на фотографията - до 500 знака. Големината на изображението да е нe по-малка от 3000 и не по-голяма от 5000 пиксела по дългата страна. Нужно е резолюцията на изображенията да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не би трябвало да са по-големи от 10 mb. Необходимо е всеки да може да даде първоначален файл (снимка в автентичен размер).

Регистрацията за присъединяване и изпращането на фотоси става на адрес [email protected] от 23 август до 20:00 часа на 15 октомври.

Фотографиите ще бъдат оценени от жури, включващо представители на Фондация „ Русе – град на свободния дух “, „ Холлеман България “, „ Тива Плюс “, Община Русе и други Критериите за оценка са принадлежност към тематиката на състезанието, естетическо осъществяване, автентичност, образно влияние.

Фаворит на публиката също ще бъде определен посредством избор във Facebook страницата на Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “. Гласуването може да бъде направено от 18 октомври до 23:59 часа на 28 октомври.

Наградите ще бъдат оповестени и връчени на специфична гала при разкриване на галерия, в която ще вземат участие спечелилите, класирани от журито във всяка категория, планувани са и парични награди.

Повече за фотоконкурса можете да намерите нафейсбук страницатана Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “, както и на нейнияуеб уебсайт.Регламента на самодейността вижте на уеб страницата на Общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР