Община Родопи“ ще се включи в помощ на пострадалите от

...
Община Родопи“ ще се включи в помощ на пострадалите от
Коментари Харесай

Община „Родопи“ с инициатива в подкрепа на пострадалите от наводненията села в карловско

Община „ Родопи “ ще се включи в помощ на потърпевшите от наводненията карловски села. Инициативата е за набиране на филантропична помощ за бедстващите хора. Тя е на Костадин Колев от съдружие „ Моето село Марково “, кмета на общината Павел Михайлов, заместник-кмета Емилия Иванова и кмета на село Марково Десислава Терзиева.
Прочетете още
От през днешния ден във всяко кметство на територията на общината ще бъде оголен пункт, където всеки, който желае може да донесе хранителни артикули, санитарни материали, съоръжение, топли завивки и постелен инвентар.

Сборният пункт, от където ще се разпределят събраните помощи е кметство Марково. Ангажимент да ги транспортират до бедстващите региони са поели от непринудено формирование „ Родопи 112 “ и от съдружие „ Моето село Марково “.

„ Само на километри от нас стотици хора страдат. Не може да сме безучастни към тези човешки ориси. Всеки е добре пристигнал, защото  през идващите месеци всички тези фамилии ще имат потребност от нашата помощ ". Благодаря на хората от нашата община, които ще се отзоват, тъй като когато сме дружно сме най-силни “,  призова кметът Павел Михайлов.

Кметът на село Марково Десислава Терзиева също прикани за съпричастност.

 „ Сега е моментът да се обединим като народ и да бъдем съпричастни. В историята обратно сме потвърдили, че в тежки моменти можем да действаме като един. Сега е подобен миг. Има българи, които имат потребност от помощ-да им помогнем! Благодаря на всички, които към този момент се отзоваха! “, сподели Терзиева.

Ръководителят на непринудено формирование „ Родопи 112 “ и член на Сдружението “Моето село Марково “ Костадин Колев към този момент няколко дни, дружно със свои сътрудници е в с. Слатина.

“Всички ние доказахме, че единствено обединяването може да накара хората, които до през вчерашния ден имаха единствено сълзи в очите и боязън от случилото им се, през днешния ден да се ухилен и да повярват, че не са сами! Нека ги подкрепим, кой с каквото може в това тежко тестване и да потвърдим, че единствено дружно можем да се оправим с следствията! “, моли доброволецът.

В пунктовете ще се одобряват пакетирани хранителни артикули и консерви. Дрехите и завивките би трябвало да са нови или втора ръка, само че чисти и в положително положение. Помощите би трябвало да са опаковани.

Кампанията в знак на взаимност ще продължи до отпадане на нуждата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР