Община Родопи“ отправя поздрав към всички учители, писатели, читалищни дейци,

...
Община Родопи“ отправя поздрав към всички учители, писатели, читалищни дейци,
Коментари Харесай

Община „Родопи“: Всяко време се нуждае от будители, времето и историята ги създават

Община „ Родопи “ насочва привет към всички учители, писатели, читалищни дейци, учени, създатели, публицисти, радетели на българската нематериалност във всички сфери и поданици на общината във връзка Деня на националните будители.

„ На този ден България отдава своето самопризнание към активността на безбройните национални будители, с помощта на които сме съхранили своята еднаквост и сме запазили своя обичай и просвета. Времето не постоянно е съдружник на паметта, само че не може да ни отнеме словото, да заличи българщината.

На този ден се обръщамe към всички вас, посветили живота си на опазване на това кътче на психика, на самородност. Всяко време се нуждае от будители. Времето и историята не ги избират инцидентно, а ги основават тогава, когато има потребност от тях.  Независимо дали това е време на компликации или спокойни дни.

Пожелаваме на всички, чиято задача през днешния ден е да опазват и съхраняват българската нематериалност, да не стопират да будят съзнанието на младото потомство, за това какво е наследството, което носим като история, нематериалност и обичаи! Бъдете здрави, със мощен дух, ентусиазъм и креативен порив! Честит празник, будители! ”
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР