Община Родопи инвестира 670 хил. лв. в асфалтиране на тринадесет

...
Община Родопи инвестира 670 хил. лв. в асфалтиране на тринадесет
Коментари Харесай

Община Родопи асфалтира 13 натоварени улици

Община Родопи влага 670 хиляди лева в асфалтиране на тринадесет от най- натоварените улици на територията на общината. Основният ремонт на пътна мрежа завърши, с полагане на 4174м. асфалт.

„ Проведох заседание с  общинските съветници, кметове и кметски наместници и единомислещо се дефинира приоритет на общинската администрация да бъде рехабилитация, ремонт и поддръжка на общинската пътна мрежа.  

Кметовете на Ягодово, Устина, Брестовица, Цалапица, Златитрап, Кадиево, Първенец, Оризари, Крумово, Брестник, Браниполе, Белащица и Марково предложиха по 3 улици в селото, след което Общински съвет Родопи, дефинира и гласоподава по една във всяко от тринадесетте обитаеми места ” сподели Пламен Спасов.  Важно е да се означи, че на тези улици в никакъв случай не е имало асфалтова настилка.

За миналата година общината влага и 130 хил.лв в подравняване и кърпене на 4271 кв.м от второстепенната улична мрежа. През 2017 са ремонтирани и 1782 кв.м тротоари за близо 82.хил.лв.

Тази година в бюджета на общината са заложени 553 хиляди лева за пътна инфраструктура и към този момент е определен реализатор за разходването им. С тях ще се осъществя главен ремонт на три улици на територията на селата Брестовица- основна улица, Цалапица- път към промишлена зона, както и Крумово- вход откъм Асеновградско шосе, като за нея авансово са вложени близо 200 хил.лв за създаване на отводнителна канализация и подготовка за качествено асфалтиране.

Освен тези средства в бюджета за 2018 са разпределени и над 400 хил.лв за подравняване на дребни улици/чакълиране/, изкърпване на дупки и ремонт на тротоари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР