Община Родопи“ е победител в категория Малка община с принос

...
Община Родопи“ е победител в категория Малка община с принос
Коментари Харесай

Община „Родопи“ спечели  престижна награда за инфраструктурно развитие

Община „ Родопи “ е победител в категория " Малка община с принос в благоустройството " на XIII-то издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2023.

Във форумa на най-хубавите компании в първокласното строителство, архитектурата и дизайна община „ Родопи “  бе отличена поради напъните през миналите четири години за развиването на обитаемоте места и огромните осъществени
планове, които трансформираха метода на живот за всички поданици на общината.

Община „ Родопи “ е една от най-бързоразвиващите се общини в България, на четвърто място по население и по територия измежду осемнадесетте общини в област Пловдив.

В рамките на четири години са ремонтирани общо 111 улици и 33 здания. Построени са 5 нови здания – 3 детски ясли, една детска градина и спомагателна сграда с обособени две класни стаи. За този интервал са открити  5 млечни кухни, построяват са или са в  развой 8 мини футболни стадиони и 4 фитнес площадки навън. Изграден е  мост над р. Върлещица в с. Първенец.

Едни от най-мащабните планове, които се осъществиха са главен ремонт на улица „ Източна “ в Марково, ремонт на улица „ 5-та “ в Златитрап, на основната улица „ Васил Левски “ в Ягодово и улица „ Никола Д. Петков “-един от най-големите обекти, осъществени в последните десетилетия в Цалапица.
Прочетете още
В село Устина  бяха изградени  основни канализационни колектори III и IV за над 1,6 млн. лева

Строителните проекти не престават с създаване на новата детска градина в Браниполе,  осъществяване на двата огромни плана за реорганизация на площадните пространства в Първенец и Брестовица, канализацията в село
Марково и  действия по построяването на кръгово придвижване на входа на селото в посока от и за Пловдив и Околовръстното шосе.

Община „ Родопи “ е със сериозен капацитет и стратегическо състояние в област Пловдив. Природните дадености, чистия въздух, тишината и спокойствието в китните селца в Родопската яка ги вършат изключително привлекателни за живеене, като по данни на Национален статистически институт Община „ Родопи “ е преди всичко по машинален приръст на популацията за 2020 година в безусловно число.

Именно тези данни постановат Община „ Родопи “ да работи с цялостни темпове по инфраструктурни обекти и здания за благоустрояване на всички селища на своята територия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР