Община Разлог изпълнява проект Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни

...
Община Разлог изпълнява проект Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни
Коментари Харесай

В Разлог направиха „Първа копка“ за ефективен старт на проект Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради

Община Разлог извършва план " Повишаване на енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания в град Разлог - пета група ", Договор за безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-2.003-0037-C02.
Общата стойност на плана е 1 249 649,97 лв., от които Европейското съфинансиране е в размер 1 062 202,47 лв., националното съфинансиране е 187 447,50 лв..

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Изпълнението на строително-монтажните работи стартира със алегорична " Първа копка ".

По плана се извършват строително-монтажни работи на три блока в град Разлог - многофамилни жилищни здания на ул. " Стефан Стамболов " № 5, ул. „ Стефан Стамболов “ № 13 и на ул. " Екзарх Йосиф " № 58.
Основната цел на плана е реализиране и гарантиране на резистентен напредък на град Разлог, посредством сложно превъзмогване на главните стопански, урбанистични и обществени проблеми.

След осъществяването на плана блоковете ще доближат клас на енергопотребление „ В “ и семействата ще понижат разноските си за сила. Ще се реализира по-високо равнище на енергийната успеваемост, което директно ще способства за понижаване на крайното енергийно ползване и индиректно - за понижаване на излъчванията на парникови газове в дребните градове – опорни центрове на полицентричната система, според НКПР 2013-2025 година Ще се подобрят експлоатационните характерности за удължение на виталния цикъл на многофамилните жилищни здания.

Също по този начин ще се обезпечи по-добро качество на въздух, условия за живот и работна среда, ще се обезпечи налична среда за хора в неравностойно състояние.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР