Община Ракитово обяви частично бедствено положение в Ракитово заради проблемите

...
Община Ракитово обяви частично бедствено положение в Ракитово заради проблемите
Коментари Харесай

Бедствено положение обявиха в Ракитово заради проблеми с водата

Община Ракитово разгласи отчасти бедствено състояние в Ракитово поради проблемите с водата, оповестяват от локалната администрация. Водоноска доставя високите елементи на града, където налягането на водата е най-слабо.



Общината е подхванала дейности за замяна на проблематичния водопровод.
Срокът на оповестеното отчасти бедствено състояние е до 19 юли. Разпоредено е на засегнатото население да се обезпечи вода за битови потребности. Заповедта на кмета Георги Холянов е сведена до знанието на регионалния шеф и менестерството на вътрешните работи.



Проблемите стартират в неделя (9 юли) през нощта, когато ВиК-Ракитово установи повреда на западния скат в местността Бошнов чарк. В понеделник сутринта отстранява повредата, водата е пусната и доближава до резервоара към 17:00 часа. Разстоянието от повредата до града в 21 км Необходимото време за идване на водата е към 4-5 часа.


Същата вечер още веднъж става повреда. Тя е отстранена до 14 часа във вторник и водата идва до резервоара. Вторник през нощта следва поредна повреда, която този път е на място в скат с надолнище 45-50 градуса и заради размера на отвора на тръбата за една нощ се изравя трасе от към 100 м и оголва тръбата. Отстранена е и тази повреда, и пускайки водата, и с повишение на налягането, до момента в който екипът е още на място, гръмва поредна тръба. В 20:00 часа в сряда е спряна водата. На сутринта в 06:00 часа екип още веднъж потегля на мястото да отстранява повредата, нужна е замяна на 6 м. сектор, взети са ограничения за стабилизиране на ремонтирания сектор.
В 13:30 часа в четвъртък водоподаването по външния тръбопровод от каптажа на Сютка е възобновено. До 16.00 часа през днешния ден резервоарът се цялостни с вода, още веднъж гръмва тръа и това приключва пълненето още веднъж. Екип на ВКТВ още веднъж е на място и работи.
Предприятието прави всичко допустимо да се отстраняват повредите, само че те са многочислени и казусът ще бъде решен най-малко отчасти с цялостната замяна на водопровода. Педприети са дейности това да стане в най-кратък период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР