Община Радомир е изпратила писма до министъра на регионалното развитие

...
Община Радомир е изпратила писма до министъра на регионалното развитие
Коментари Харесай

Опасност от водна криза и в Радомир?

Община Радомир е изпратила писма до министъра на районното развиване и благоустройството, министъра на околната среда и водите, регионалния шеф и до шефа на "ВиК " ООД - Перник, с които ги сигнализира за предаварийна обстановка с един от главните водоизточници, снабдяващи с питейна вода града. Това заяви общинският пресцентър.

В последните 15 дни се следи тревожна наклонност на непрекъснато изключване на помпите в помпена станция "Опалово ", заради съществено понижаване на водата във водоизточника. От него се доставя ниската зона на Радомир, в това число квартал "Върба ", както и селата Борнарево и Николаево.

Според инженерни изследвания, загубите в довеждащия тръбопровод от помпена станция "Опалово " до контейнер "Ниска зона " на Радомир възлизат на 40 %. През последните 6 месеца на същия тръбопровод са отстранени 50 повреди.

Кметът на общината Пламен Алексиев сигнализира, че съществува сериозен риск за цялата водоснабдителна система на града. Според него се постанова спешен ремонт на довеждащия тръбопровод от помпена станция "Опалово " до града, с цел да се редуцират загубите на вода.

С писмо от шефа на "ВиК " ООД - Перник от 4 февруари се предлага въвеждане на режимно водоподаване на части от кв. "Върба ". Със същото писмо общината е осведомена и за тежкото положение на водопроводната мрежа в селата Жедна, Негованци и Касилаг.

ВиК - Перник има нов началник

От 12 декември предходната година във високата зона на Радомир е въведено режимно водоснабдяване.

Община Радомир разполага с направен капиталов план за реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа на село Извор. Изготвени са и планове за ремонт и реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа на село Друган, където загубите в мрежата са над 55 на 100. Налице е и план за реорганизация на напорен контейнер и довеждащ тръбопровод за село Жедна и село Негованци.

Цялата техническа документи е съгласувана с всички институции и разполага с издадени позволения за градеж, прецизира пресцентърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР