Община предприема мерки за оптимизиране на уличното заради големите разходи

...
Община предприема мерки за оптимизиране на уличното заради големите разходи
Коментари Харесай

РЕШЕНИЕ: В община Родопи уличното осветление ще свети през стълб

Община подхваща ограничения за усъвършенстване на уличното поради огромните разноски на електрическа енергия. Мярката се постанова заради увеличената цена на промишления ток. След среща на кмета на общината Павел Михайлов с кметовете на обитаемоте места уличното ще свети през един или посредством вид “електромеханични часовници”.
свързани новини3754на 29.01.2022
По предложение на кметовете на селата Марково, Брестовица, Оризари, Устина, Извор, Скобелево и Ситово лампите няма да се стопират в тъмната част на денонощието, само че ще бъдат редуцирани на 50%.

Кметовете в останалите обитаеми места показаха позиция уличните лампи да светят в интервала от 18 до 23 часа вечер и два часа заран сред 5-7:00 часа. Изключение прави село Крумово, където вечер лампите ще се включват в 19:00 часа и ще се стопират в 1:00 часа.

“Последната фактура е за месец декември и е за над 85 хиляди лв.. През януари чакаме още по-големи числа. Това ще повлияе на бюджета за 2022 година. Затова се постанова да усъвършенстваме осветлението, по този начин сигурно ще изразходваме по-малко киловати. Не считам, че средствата на общините би трябвало да отиват напълно за и отопление. Хората имат потребност от доста неща и спестените пари ще ги вложим за други действия по селата”, разяснява кметът Павел Михайлов.

Според справката на общината за последния месец потреблението на електрическа енергия се е повишили три-четири пъти. Най-висок е разходът на ток от уличното в селата Марково, Брестовица, Цалапица и Ягодово.

“Вече работим по план за замяна на уличното с енергоспестяващи LED-тела. Ще бъдат заменени над 6000 лампи във всички обитаеми места. Това ще понижи с към 60 % потреблението на ток “, сподели кметът Михайлов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР