Община Поморие и Българска федерация лека атлетика организираха атлетически уроци

...
Община Поморие и Българска федерация лека атлетика организираха атлетически уроци
Коментари Харесай

Божидар Саръбоюков преподава на деца в Поморие

Община Поморие и Българска федерация лека атлетика проведоха атлетически уроци в учебно заведение " Иван Вазов " в Поморие по случай Европейската седмица на спорта.

222 деца на възраст от 10 до 12 години се занимаваха под управлението на двукратния вицешампион от Европейски шампионати за юноши до 20 години на скок дължина и на троен скок Божидар Саръбоюков и треньора му Димитър Карамфилов, екип на БФЛА и учители от СУ " Иван Вазов ".

Саръбоюков, който е на оздравителен лагер в Поморие, сподели на учениците по какъв начин се загрява преди подготовка и по какъв начин се скача.

След практическите занимания двамата с треньора Карамфилов описаха на децата за изгодите от постоянните тренировки и по какъв начин се стига до огромния спорт, а директорката Петя Казакова сподели, че достиженията на българските спортисти в културата и в спорта са най-голямата реклама за Бълграия.

Децата получиха дарове от община Поморие и грамоти от БФЛА.

Това е следващото занятие по " Детска атлетика " в Поморие, а градът към този момент пета година в хазаин на неповторимото плажно съревнование " Поморие рън ", част от веригата RUN BULGARIA.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР