Община Пловдив вече е започнала стъпки към финансиране на ремонта

...
Община Пловдив вече е започнала стъпки към финансиране на ремонта
Коментари Харесай

470 хил. лв. ще струва новият покрив на ОУ Душо Хаджидеков

Община Пловдив към този момент е почнала стъпки към финансиране на ремонта на изгорелия покрив на пловдивското учебно заведение " Душо Хаджидеков " в регион " Централен ". Местната администрация е заделила малко под 470 хиляди лв. с Данък добавена стойност за възобновяване на покривната структура на постройката. 

Ремонта ще се извърши от компания „ Запрянови - 03 “ ООД. Припомняме, че на 01 септември, вследствие на солиден пожар в предиобедните часове беше унищожена цялата покривна структура на главната постройка на учебното заведение. Местната администрация показва, че е належащо незабавно да стартира работата по почистване на покрива, както и всички дейности за незабавното възобновяване на покривната структура на постройката, с цел да може в оптимално къси периоди да бъде възобновен образователният развой в ОУ „ Душо Хаджидеков “.

Поради тази причина, администрацията е избрала метода на " договаряне без авансово съобщение " по Закон за обществените поръчки. Според причините на Общината, актуалната процедура се разпорежда при изискванията на чл.79, ал.1, т.4 от Закон за обществените поръчки заради настъпили условия по необходимост. 

На първо място се показва, че аргументите за настъпилото събитие са от ексклузивен темперамент. В случая, с оглед започващата образователна година, Община Пловдив разпорежда по наложително поръчката заради. Дори и да избере най-съкратените периоди по Закон за обществените поръчки, поръчка с обществен търг би лишила най-малко 40 дни, преди да бъде предоставена, освен това, в случай че нито един отритнат претендент не апелира в АОП.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР