Община Пловдив удостои с Почетен знак на Пловдив посланика на

...
Община Пловдив удостои с Почетен знак на Пловдив посланика на
Коментари Харесай

Чешкият посланик в края на мандата си: Пловдив има огромен потенциал, той е град със светло бъдеще

Община Пловдив удостои с „ Почетен знак на Пловдив ” посланика на Чешката република негово превъзходителство Лукаш Кауцки.
Прочетете още
„ Това е знак, който не носят доста хора, само че посланикът на Чешката република го получава поради неговия голям принос към бизнес връзките и културните връзки сред България и неговата страна. Винаги срещите с него са ми доставяли наслаждение, тъй като той е постоянно подготвен да спомага ”. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров до момента в който му връчваше премията в заседателната зала на Община Пловдив.

Той му подари и му сервира подарък особено издание на книгата „ Пловдив- Древен и жив ” с думите ”Нека постоянно ти припомня за града ни ”.

Широко ухилен Кауцки одобри почетния знак и насочи големите си благодарности към града и обществото тук.

„ Пловдив е един от най-старите градове в Европа и света, само че той не е единствено това. Той е културен хъб. Град със страхотна архитектура и извънреден живот. Затова той бе определен за Европейска столица на културата. Освен това Пловдив е и бизнес хъб, град с голям капацитет и ярко бъдеще ”. Това съобщи с необятна усмивка посланика на чешката република Лукаш Кауцки.

Той акцентира, че приема премията от името освен на цялото посолство, само че и от името на представляваната от него страна и изрази признателност за построените връзки сред локалната власт и посолството.

„ Бих се радвал освен в случай че подкрепим вложенията на Чехия в България, само че и пловдивските вложения в страната ни ”, добави той.

За край пожела триумф на града и обществото по пътя към развиването.

Присъстващи на срещата подчертаха голямата роля, която е изиграл посланика Каутски в културния продан сред страните и повреме на целия му мандат, който скоро изтича неговата интензивност е била непрекъсната. На срещата присъстваше и ръководителят на общинския съвет Александър Държиков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР