Община Пловдив стартира в месец декември кампания за превенция на

...
Община Пловдив стартира в месец декември кампания за превенция на
Коментари Харесай

За първи път в България! Община Пловдив с кампания за превен...

Община Пловдив започва в месец декември акция за предварителна защита на репродуктивното здраве. До 15 декември, искащите да бъдат изследвани гратис, могат да се запишат като изтеглят нужните документи от уеб страницата на общината, от секция „ Обяви “ или ги попълнят на място в канцеларията на „ Диагностично-консултативен център І – Пловдив” (Понеделник пазара), където ще се правят прегледите.

Кампанията е ориентирана към мъже и дами на възраст до 35 години и за нея са планувани 15 хиляди лева от общинския бюджет, които ще обзет 180 искащи. Скринингът включва прегледи за дамите при експерт акушер-гинеколог и проучване на Антимюлеров хормон, а за мъжете обзор при уролог за съществуване на варикоцеле, проучване на спермограма по критериите на СЗО и виталност на сперматозоидите.

Средствата за прегледите са обезпечени от бюджета на Община Пловдив и са целеви, утвърдени от Общинския съвет.

Това е първата по рода си в България общинска акция за профилактика на евентуални или вероятни налични аргументи, водещи до пораждане на проблем, обвързван с опцията за основаване на поколение.
Целта е хората рано да получат информация за репродуктивното си здраве и при открити отклонения навреме да подхващат ограничения за предотвратяване или против задълбочаване на недостига, или лекуване при вписване на проблем.
Инициативата е в следствие от дейната взаимна работа на Постоянната комисия " Здравеопазване и обществени действия " към Общински съвет Пловдив, Дирекция " Здравеопазване " на Община Пловдив и отрасловият заместител кмет по " Здравеопазване и Екология на Община Пловдив.
Вярваме, че здравната предварителна защита и профилактика е в основата на положителното здраве на нашите съграждани!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР