Община Пловдив стартира електронизация на здравните картони на децата в

...
Община Пловдив стартира електронизация на здравните картони на децата в
Коментари Харесай

Електронни здравни картони в градини и училища

Община Пловдив започва електронизация на здравните картони на децата в детските заведения и учебните заведения в града.

Дигиталната система, която ще бъде внедрена, ще извършва и функционалностите на информативен център, с който ще се понижи опцията за губене на време за помагане на пациентите, с цел да се доближи бързо и качествено до нужната здравна помощ, базирайки се на електронното здравно досие.

Това е написано в тактиката за общинското опазване на здравето, която през днешния ден беше обект на публично разискване за повторно дружно със експерти от дирекция „ Здравеопазване “ и представители на медицински заведения в града.

„ Главната цел на актуалната Здравна тактика на община Пловдив за интервала 2021г.-2030г. е преобразяване на общинското опазване на здравето в ефикасна система, предоставяща медицински и здравни услуги с високо качество,  достъпни за всеки гражданин на община Пловдив. Пътят, по който сме поели посредством стратегически метод да развиваме опазването на здравето, се утвърждава от лекарското съсловие, което е добра оценка за нашата работа “, съобщи шеф дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов, който акцентира смисъла и на персоналните лекари при включването им в реализацията на целите на тактиката.

Документът приоритизира: развиване на общинското опазване на здравето за реализиране на здравно богатство на жителите на община Пловдив посредством дейни,  ефикасни и ефикасни действия от страна на общинските лечебни заведения; застраховане на качествена и налична извънболнична и болнична здравна помощ посредством подсилване успеваемостта и контрола на медицинските дейности; застраховане на системата на общинското опазване на здравето с квалифицирани човешки запаси, възстановяване изискванията на труд, образование и професионално развиване на медицинския и немедицински личен състав. Стратегията за опазване на здравето подчертава и на майчиното и детско здраве, както и зъболечението и профилактиката при децата до 18 година

„ Документът подсигурява и работещите в системата, и ползвателите дават и получават нужната здравна помощ “, съобщи общинският консултант доктор Веселка Христамян. Тя добави, че с помощта на съдействието на дирекция „ Здравеопазване “ и здравната комисия към Общински съвет се работи и с медицинските университети за потребление на научния им потенциал и най-новите способи на лекуване.

Стратегията за опазване на здравето ще бъде оповестен на уеб страницата на община Пловдив, след което ще бъде предоставена на общинските съветници за утвърждение.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР