Община Пловдив спечели 4 проектни предложения за безвъзмездна финансова помощ

...
Община Пловдив спечели 4 проектни предложения за безвъзмездна финансова помощ
Коментари Харесай

4 училища модернизира община Пловдив с 19 милиона лева

Община Пловдив завоюва 4 планови оферти за безплатна финансова помощ по процедура „ Модернизация на просветителна среда ”, финансирана със средства от Националния План за възобновяване и резистентност (НПВУ).

Четирите пловдивски учебни заведения, утвърдени за финансиране, са НУ „ Климент Охридски “, СУ „ Пейо Кр. Яворов “, ОУ „ Екзарх Антим I “ и ОУ „ Елин Пелин “. Общата стойност на плановите оферти е 19 560 972, 80 лева, от които 15 960 599,60 лева са безплатни средства от НПВУ. Общината има подадени още 5 плана, като всички са сложени в аварийния лист за финансиране.

“Добрата работа на екипите на общината, учебните заведения и проектантите ни оказа помощ да притеглим това огромно финансиране, като техническите планове са сложни и плануват огромни интервенции. Надявам се до края на 2024 година ремонтните действия да приключат и да имаме четири съвременни учебни здания. Очакваме най-малко два от аварийните планове също да бъдат финансирани ”, разяснява зам.-кметът по обучение и европейски политики Стефан Стоянов.

В рамките на плановете в постройките на учебните заведения ще бъде сбъднат комплекс от ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост, разширение на постройките, ремонтни действия за цялостна рационализация на сградния фонд, обезпечаване на досегаемост за лица в неравностойно състояние, както и закупуване на съвременно съоръжение и обзавеждане за даване на качествени просветителни услуги.

През месец февруари тази година Община Пловдив подаде 9 планови оферти по актуалната процедура. Останалите 5 от 9-те подадени плана са класирани като запаси, като при съществуване на спомагателен финансов запас по същата, ще имат опцията да бъдат осъществени.

Община Пловдив чака резултати по още 7 подадени планови оферти с европейско финансиране, ориентирани към просветителна, спортна, обществена и административна инфраструктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР