Община Пловдив ще се опита да направи и пусне алтернативен

...
Община Пловдив ще се опита да направи и пусне алтернативен
Коментари Харесай

Правят нова пътна връзка в Кючука, за да спасят квартала от тотална блокада

Община Пловдив ще се опита да направи и пусне различен път на бул. „ Александър Стамболийски ”, когато той бъде затворен през лятото.   Идеята за нов бул. в регион „ Южен ” върху остарялата жп линия на НКЖИ е от години, като в този мандата вървят договаряния сред Община Пловдив и държавната компания за прекачване на парцела.
Прочетете още
„ От НКЖИ желаят наши парцели за техния план за модернизацията на жп линията, ние настояваме за този. Искаме да създадем краткотраен път, а по-късно да стане и непрекъснат ”, съобщи кметът Здравко Димитров.

На процедура, в случай че Община Пловдив получи парцела от НКЖИ, то няма потребност от отчуждаване. Единствено би трябвало да се одобри нов Подробен устройствен план на зоната и да се вкара пътната връзка. По проект би трябвало да стартира от  Коматевско шосе, ще минава през „ Филикон ”, а оттова ще продължи към „ Димитър Талев ” с развръзки към околните улици – към продължението на „ Македония ” и „ Поручк Въльо Стефов ”.

На мястото на жп линията изцяло е допустимо да се направи четирилентов път с тротоари и велоалея в бъдеще.

Всеки миг се чака да бъде затворен и сектор от бул. „ Ал. Стамболийски ” към пандиза, а през лятото целия бул. ще бъде недосегаем. Освен това ще има редица поправки в регион „ Южен ” през 2023 година, които ще създадат квартала съвсем непристъпен с коли.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР