Община Пловдив ще даде нов безлихвен заем на задлъжнялата към

...
Община Пловдив ще даде нов безлихвен заем на задлъжнялата към
Коментари Харесай

Общината дава заем на болница, за да й се издължи

Община Пловдив ще даде нов безлихвен заем на задлъжнялата към куп кредитори Първа градска, която е нейна благосъстоятелност, този път, с цел да може болничното заведение да заплати борчовете си към самата община. Става дума за насъбраните налог здания, такса боклук и локалния данък за моторните транспортни средства.

МБАЛ “Свети Мина ” не е плащала тези отговорности от 2011 година и насъбраната сума е 179 051,91 лева Затова зам.-кметът Розалин Петков предлага на общинските съветници да одобрят отпущането на заема. Той ще е в размер на 180 000 лева и ще бъде погасен на 18 равни вноски по 10 000 лева

Болницата нееднократно е получавала безлихвени заеми от общинския бюджет, само че с цел да бъдат платени борчовете към външни снабдители. Планираното в този момент разпределяне на пари малко припомня пренасяне от единия в другия джоб, на практиката е общината да заплаща сама на себе си налози за сградния си фонд и за автомобилния си парк. Не са редки и случаите, в които администрацията бави погасяването на тези данъци и по този начин попада в обстановката да е по едно и също време собствен заемодател и дебитор.

Първа градска натрупа доста отговорности в последните години и с цел да не стигне до банкрут, Общинският съвет взе решение да се влее във финансово стабилната общинска болница “Св. Пантелеймон ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР