Правителствата трябва да приложат сериозни и ефективни политики в полза

...
Правителствата трябва да приложат сериозни и ефективни политики в полза
Коментари Харесай

Папата призова правителствата да се справят с демографската криза

Правителствата би трябвало да приложат съществени и ефикасни политики в интерес на фамилиите, с цел да се оправят с намаляващата раждаемост и застаряващото население, съобщи през днешния ден Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, като прикани младежите да имат убеденост в бъдещето, заяви Ройтерс.

Говорейки на конференция, отдадена на засилващата се демографска рецесия, предстоятелят на Римокатолическата черква сподели, че броят раждания е първия знак „ за вярата на хората “ и Европа от ден на ден се трансформира „ в остарял, изтощен и отказал се континент “.

„ Спешно са нужни ефикасни политики, смели, твърди и дълготрайни решения. Има потребност от засилен ангажимент от всички държавни управления, тъй че по-младите генерации да бъдат сложени на позиция, с цел да осъществен своите законни фантазии “, съобщи папата.

Коефициентът на раждаемост в Европа през последното десетилетие се задържа на към 1,5 раждания на жена. Това е над ниските равнища, следени в Източна Азия, само че надалеч под 2,1, нужни за поддържане на равнищата на популацията.

„ Има факт, който ми беше котел от учител по демография. Сега вложенията, които дават най-хубава възвръщаемост, са в оръжейните фабрики и в контрацептивите. Едното разрушава живота, а другото го предотвратява. Що за бъдеще имаме? Грозно е “, съобщи той.

В Италия предходната година коефициентът на раждаемост е паднал до рекордно ниски нива след 15 следващи години спад, заяви през март националният статистически институт на страната. Няколко държавни управления поред до момента не бяха способни да извърнат наклонността, макар непрекъснатите обещания.

„ Домовете се пълнят с предмети и се изпразват от деца, трансформирайки се в доста тъжни места. Няма дефицит на кучета, котки. Такива не липсват. Има липса на деца “, сподели папата.

Франциск съобщи, че прилаганите политики би трябвало да разрешат на майките да не избират сред работа и грижи за децата и да дадат на младите двойки постоянна работа и опция да си купят къща.

„ Знам, че за доста от вас бъдещето може да наподобява обезпокоително и че на фона на намаляваща раждаемост, войни, пандемии и изменение на климата не е елементарно да се резервира вярата жива. Но не се предавайте, имайте религия “, прикани папата младежите, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР