Община Пловдив, съвместно с БЧК - Пловдив, отбеляза Международния ден

...
Община Пловдив, съвместно с БЧК - Пловдив, отбеляза Международния ден
Коментари Харесай

Община Пловдив монтира обществени дефибрилатори на осем места в града

Община Пловдив, взаимно с БЧК - Пловдив, означи Международния ден на рестартирането на сърцето с проведени демонстрации по оказване на първа помощ.

Съвместната самодейност се организира пред постройката на общинската администрация, където чиновници и червенокръстци демонстрираха съществени техники при сърдечния арест.

Пловдив е водач във внедряването на автоматизирани външни дефибрилатори на публични места, сподели кметът на града Здравко Димитров  Здравко Димитров Здравко Димитров Димитров е български политик, Областен шеф на област Пловдив. Роден е на.



Към момента автоматизирани външни дефибрилатори са сложени на 8 публични места - лечебни заведения и медицински центрове, което ще "обслужват " с изключение на постройката, само че и периметъра към нея.

"Става въпрос за непосредствено избавяне на човешки живот. Около 10 000 индивида в България годишно получават сърдечен арест. Ако имаме нужния брой дефибрилатори могат да бъдат избавени към 65 на 100 от тях ", акцентира шефът на Дирекция "Здравеопазване " доктор Калин Калинов.



По думите му множеството произшествия се случват в наличието на очевидци, които биха могли да оказват помощ, в случай че имат нужните средства за това.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР