Община Пловдив предлага 6 имота за отдаването им на концесия

...
Община Пловдив предлага 6 имота за отдаването им на концесия
Коментари Харесай

Изкараха 6 големи имота за многоетажни паркинги в Пловдив, търсят частници да ги построи и стопанисва

Община Пловдив предлага 6 парцела за отдаването им на концесия за строителството на многоетажни паркинги. Те са вкарани в Годишната стратегия за предписание с парцели общинска благосъстоятелност в графата за концесия.

Още през ноември кметът Здравко Димитров съобщи, че има концепция да се дадат терени във всички местоположения на града, на които може да се построят паркинги. Те ще бъдат изкарани на концесия, като спечелилият в търговете ще построи цялата инфраструктура за 20 или 30 години. Самите компании ще стопанисват оборудванията, а след приключването на концесията ще останат общинска благосъстоятелност.

Част от парцелите и преди са участвали в годишната стратегия на Община Пловдив, като евентуално към тези парцели, ще бъдат добавени и още. Доскоро три от паркингите бяха в капиталовата стратегия на Община Пловдив, която искаше да ги финансира със заем. Той обаче бе спрян в новия мандат.

Единият от тях е дълго чаканият многоетажен паркинг на ул. „ 4 януари” върху терена на някогашния ТЕЛК. Там Община Пловдив заплати за изработването на план за оборудването, като имаше и даже подготвен подобен. Зико и екипът му обаче взеха решение входът на паркинга да бъде откъм страната на „ Цар Борис III Обединител” и проектантите трябваше да изготвят ново задание.

Другият парцел се намира в ЖР „ Тракия” – на кръстовището на „ Княз Борис I” и бул. „ Освобождение”. Той е с повърхност от 4,7 дка, като и сега върху него има паркинг. Там районният кмет Костадин Димитров имаше концепция за многоетажен паркинг за най-малко 300 автомобила.



В регион „ Западен” Община Пловдив предлага парцела на някогашния углавен паркинг, който сега в пазарище. Намеренията на градските управляващи за този парцел бяха свързани с желанието им да се реконструира стадион „ Пловдив”. Макар към този момент градският стадион да е на втори проект, то към момента парцелът се дава на концесия за построяването на многоетажен паркинг.

За различен стадион „ Христо Ботев” има подготвен парцел за многоетажен паркинг от източната му страна. В момента там има кучешка площадка, а планът за изработката на оборудването е от близо 10 години създаден. Той също е даден за концесия.



Два терена също се оферират за паркинги на бул. „ България” против спешния вход на Панаира от 2,5 дка, както и 4,2 дка на кръстовището на бул. „ 6 септември” и „ Източен”, тъкмо зад автомивката.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР