Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик,
Коментари Харесай

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста рецидивист, съден за разпространение на наркотици

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пазарджик, с което на обвинения С. Б. е отказана смяна на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека. Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 12.04.2024 година на път 11-37, при полицейска инспекция, при изискванията на рисков рецидив, без съответно позволение, е държал в себе си за разпространяване амфетамин с брутно тегло 91,9 грама. С ново Постановление от 08.05.2024 година обвиняването е прецизирано като е посочено, че се касае за 89,72 гр. наркотично вещество. Квалификацията на действието е останала същата. Престъплението, за което е притеглен като обвинен се явява тежко съзнателно закононарушение.
Прочетете още
Защитникът на обвинения даде решение на ТЕЛК за майката на С. Б., която се нуждае от неговата поддръжка и грижи поради влошеното й здравословно положение. Освен това юристът изрази подозрение в идентичността сред откритото и изследваното високорисково наркотично вещество, поради намалялото с 2 грама тегло на амфетамина.

Прокурорът съобщи, че няма ново настъпили условия по делото, които да обуславят смяна на мярката за неотклонение на С. Б. в по-лека. Става дума за значително количество амфетамини, а обвиненият е излежал две ефикасни присъди за опиати. При изтърпяването на последната е хванат в пандиза при опит да пласира опиат, посредством по този начин наречения „ асансьор “, като през прозореца на килията си, пускал опиат, укрит в кутия от цигари, завързана с конец, до друга килия. За това действие той има повдигнато обвиняване през февруари 2024г., месеци преди да излезе от пандиза и още веднъж да бъде хванат с дрога.

Апелативен съд - Пловдив смята, че от събраните досега по делото доказателства са налице, както обоснованото съмнение за съпричастност на обвинения към вмененото закононарушение,  по този начин и действителна заплаха същият да се укрие или да извърши ново закононарушение от същия тип. В тази тенденция са събраните досега писмени и гласни доказателства и доказателствени средства по досъдебното произвеждане.

Определението на Апелативния съд дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР