Община Пловдив получи първа награда от Института по публична администрация

...
Община Пловдив получи първа награда от Института по публична администрация
Коментари Харесай

Община Пловдив с поредно признание за добрата си социално-отговорна политика

Община Пловдив получи първа премия от Института по обществена администрация за активността и развиването на Оперативна програма " Общинско дружество за хора с увреждания ". Отличието е в състезанието за положителни практики за 2021 година, в категория " Социална отговорност ", където 23 са били общо номинираните.

" Гордеем се с признанието за работата и всеотдайността на хората, които работят в общинското дружество. Това е доказателство, че изцяло справедливо през 2018г.  спечелихме и реализирахме план по оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " на стойност 360 000 лв., по който започва активността на предприятието ", съобщи заместник-кметът Георги Титюков.

В момента в него работят 27 индивида, 20 от които са с разнообразни типове увреждания. Те са разпределени в три ателиета – шивашко, керамика и стъклодувно. В последното работи и единственият останал занаятчия в България, който образова 5 калфи, с цел да може да се запази неповторимият поминък в бъдеще.

" Отличията, които получаваме, ни дават убеденост, че изцяло осъществяваме задачата на предприятието, а точно – интегрираме хората с увреждания, научаваме ги на разнообразни умения, предоставяме им работно място и по този начин те действително са включени в пазара на труда ", показа шефът на общинското дружество Ванина Костадинова.

Веселина Ботева, шеф дирекция " Социална политика ", от своя страна, разяснява, че няма обществена услуга, написана в националното законодателство, която Община Пловдив да не показва на хората в потребност.

Това е петата подред премия на общественото дружество от неговото основаване. В разнообразни сфери на активност то получи 2 наградата от Министерство на труда и обществената политика, 1 от НАСО (Национален алианс за обществена отговорност) и 1 от интернационалния конгрес за обществено предприемачество.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР