Община Пловдив обяви обществена поръчка за реконструкцията на Рогошко шосе

...
Община Пловдив обяви обществена поръчка за реконструкцията на Рогошко шосе
Коментари Харесай

Зелена светлина за реконструкцията на Рогошко шосе

Община Пловдив разгласи социална поръчка за реконструкцията на " Рогошко шосе " от мост " Адата " до землищната граница на града и на обслужващата улица, свързваща " Рогошко шосе " и бул. " Марица север ". Прогнозната стойност за осъществяване е 12 500 000 лв. без Данък добавена стойност. Оферти или на заявки за присъединяване в процедурата се подават до 3 октомври в това число, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

За реконструкцията на двата обекта има създадена планова документи в техническа фаза. Предвижда се в границите на строително-монтажните работи да се скапе остарялата пътна и тротоарна настилка и да се построи нова пътна структура, бордюри, тротоари, да се сложи отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка, да се обезпечи налична среда за хора с увреждания. 

Улица " Рогошко шосе " е с дължина 4346 метра, като за начало се приема центърът на кръговото кръстовище, създадено по отношение на ремонта на бул. " България " по плана за реорганизация на бул. " Северен " от моста на " Адата " до " Карловско шосе. Първите 284.76 метра от улицата се застъпват с утвърждения план за бул. " Северен ", заради което за начало на сегашната разработка се приема тази точка. До 1.405-ия километър трасето попада в регулацията на град Пловдив, а до края на обекта е в открит път, част от общински път PDV 1161. 

Обслужваща улица, свързваща ул. " Рогошко шосе " и бул. " Марица север ", е с обща дължина 548 метра. За нейно начало се приема кръстовището с ул. " Рогошко шосе ", а за край - кръстовище с ул. " Марица " - север. Трасето попада напълно в регулацията на град Пловдив. Улицата е IV клас, с планова скорост 50 км/ч. При реконструкцията ще бъде сменена водопроводната и канализационната мрежа, ще се обнови уличното осветяване с енергоефективни LED лампи, инсталирани върху горещопоцинковани стоманени стълбове, както и други действия в част електрическа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР