Община Пловдив обяви конкурс за концепция за връщането към живота

...
Община Пловдив обяви конкурс за концепция за връщането към живота
Коментари Харесай

„Трезор за идеи“ за сградата на БНБ

Община Пловдив разгласи конкурс за идея за връщането към живота на някогашната постройка на Българска народна банка на ул. Райко Даскалов 51.

Създаден е и специфичен уебсайт „ Трезор за хрумвания “, където всеки може да предлага визия.

Това стана ясно на конференция на кмета Костадин Димитров и заместника му по просвета Плмен Панов 10 години откакто община Пловдив получи дарената от Българска народна банка постройка, само че действително може да я употребява от 2 години, когато изтече наемния контракт с ценрланния депозитар на стойност 24 бона на месец.

Три са отправните точки на състезанието – грижа за предишното, визия за сегашното с реинтегриране по подобаващ метод и внимание към детайла, с цел да е в синхрон със средата. Идеята е постройката да бъде оживена и да се трансформира в притегателно място за пловдивчани, като преплитането на модерността и традицията се допълват взаимно, съобщи кметът Димитров.

Сградата е доста комплицирана по тази причина желаеме до 30 април да получим разнообразни концепции за развиването ѝ. На 15 март, 22 март и 29 април има дни на отворените порти, в които хората ще могат да се срещнат със постройката. Срокът за подаване на концепциите е 30 април. След това ще проведем конкурс и трите най- положителни концепции ще бъдат положени на публично разискване. За създателите на тези концепции има премия – по 3000 лв., която ще получат трите най-хубави оферти, като те няма да бъдат класирани на първо, второ и трето място. Комисията ще бъде формирана от архитекти, културни дейци. Финансиране за състезанието има, според от концепцията ще се търси финансиране на реконструкцията, разяснява заместник-кметът по просвета Пламен Панов.

В журито, което ще прави оценка концепциите, влиза заместник-кметът по просвета.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР