Община Пловдив не е застрашена от фалит. Това заяви в

...
Община Пловдив не е застрашена от фалит. Това заяви в
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 22.02.2024 г.

Община Пловдив не е застрашена от банкрут. Това съобщи в изявление за Дарик зам.-кметът по финанси Жени Петкова. В направения за 2024 година бюджет са взети под внимание всички поети финансови задължения, които са оценени и признати за осъществяване от кметa Костадин Димитров. Петкова акцентира още, че Община Пловдив ще организира ежемесечни разбори на приходосъбирането. Тя е безапелационна, че макар упоритостите на градоначалника и отрасловите заместник-кметове, има избран запас, който постъпва в общината и всички би трябвало да се преценяват с него.

Пълен лист с обекти - монументи на културата в България, чиито статут е бил изменен от 2000 година до през днешния ден, ще изиска от парламентарната естрада пловдивският народен представител Манол Пейков. Това се постанова заради обстоятелството, че през последните години се унищожават, унищожават и опожаряват доста здания - архитектурни полезности от локално и национално значение, които по неразбираеми аргументи се вадят от така наречен Забранителен лист. " В Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) липсва цифров списък и в доста случаи тихомълком се лишава статутът на здания - монументи на културата и те стартират да се унищожават, без никой да има време за реакция ", разяснява пред Дарик Манол Пейков. Има редица спънки на локално и национално равнище за запазване паметниците на културата и са наложителни допълнения в новия Закон за културното завещание, който бе препоръчан за публично разискване. Специална работна група от специалисти приготвя текстове, които да бъдат включени в закона, удостовери пред Дарик и Чило Попов от „ Да, България! “.

Нов арестуван по аферата с трюфели в Пазарджишко. 51-годишният мъж е в ареста за 72 часа, защото е упрекнат в опит да присвои близо 9,7 млн. лева от хазната. В София той е управлявал комерсиално сдружение, което се пробвало да източи Данък добавена стойност в изключително огромни размери. Деянието е в съучастничество с един от подсъдимите по делото против петима души, правили фиктивни покупко-продажби с трюфели. Новият задържан е показал пред Национална агенция за приходите подправен документ - информация декларация по Закона за Данък добавена стойност за възобновяване на данъчен заем. Към нея е бил прибавен и дневник за фиктивни покупки на сдружението от ноември 2022 година По делото са разпитани голям брой очевидци, конфискувани са и огромен брой документи. Предстои да бъдат повдигнати обвинявания и по отношение на други лица. За откриване на незаконната скица през вчерашния ден са били осъществени 15 претърсвания, обиски и изземвания на територията на областите Пазарджик, София и Хасково.

Мечка атакува домашни животни край три смолянски села, макар зимния интервал. Заради зачестилите похищения, от Държавно горско стопанство - Смилян са отправили искане за позволение за отстрел на проблематичната мечка. Искането е изпратено до Министерството на земеделието и храните. Само за седмица стръвницата е протегнала ръка на 5 телета в региона на селата Турян, Кошница и Черешките. Тази година нападенията стават и през януари и февруари, защото топлото време е събудило мечките по-рано от зимен сън.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Лалка Златанова и Искра Койчева
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР